De beste TikTok fotografie hacks 0

gsm camera

TikTok is dé app om nieuwe hacks te leren. Het staat er vol tips & tricks en dat over heel wat verschillende onderwerpen van mode- en baktips tot fotografie hacks. We hebben voor jou een aantal makkelijke fotografie hacks op een rijtje gezet. Hiermee creëer je unieke foto’s waar iedereen van versteld zal staan. 

Overhead foto’s

Een ‘overhead’ foto is een foto die getrokken wordt van bovenaf. Tenzij je meterslange armen hebt, kan je deze foto niet nemen zonder hulp. Wil je graag een mooie ‘overhead’ foto maken, maar is er niemand die je kan helpen? De oplossing bestaat uit: karton, plakband en je gsm. Maak een gsm-houder uit karton en bevestig die met tape aan het plafond. Je wil natuurlijk niet dat je telefoon naar beneden valt, zorg er dus voor dat het stevig vast hangt. Hierna start je de foto timer op je telefoon en leg je het in de houder. Plaats jezelf snel in de juiste positie en strike a pose.

@5.minute.craftsLook around and see how many amusing ways there are to have a ##HappyAtHome time! 😃 ##artistsoftiktok ##photohack ##photographytricks♬ Come and Get Your Love – Redbone

Actie selfies

Een professionele camera en een fotograaf zijn niet nodig om coole actiefoto’s te maken. Je maakt ze simpel zelf met je gsm. Zo doe je dat: leg je gsm in het gras of zelfs tussen bloemetjes, zet de timer op en spring over je telefoon. Je zal wel enkele pogingen nodig hebben om de perfecte foto te maken, want de timing is cruciaal. Geef de moed niet op! Uiteindelijk zal je het perfecte actieshot maken.

@jesselaflair##howto take a cool ##photo of yourself in action! ##photographytricks♬ Lalala – Y2K & bbno$

Spiegel selfies

Met deze hack breng je de normale spiegel selfie naar een hoger niveau. In tegenstelling tot de andere hacks heb je hiervoor wel wat hulp nodig. Het doel is om een grappige reflectie te creëren in de spiegel. Gebruik het panorama effect op je gsm, zorg dat het model voor een grote spiegel staat en je de andere persoon én de reflectie in de spiegel kan zien. Start de panoramafoto en pauzeer deze als je halverwege bent. Op dat moment verandert het model van pose. Als de nieuwe pose in aangenomen kan je de panoramafoto verder maken. Door van positie te veranderen is de reflectie in de spiegel niet hetzelfde als de persoon die ervoor staat. Het resultaat: een hilarische foto. Bekijk de TikTok hieronder voor meer instructies.

@greekbeastertonDONT LET THIS FLOP AGAIN! HELP ME OUT BOYS! SHARE,COPY,CANCEL! ##spiderman ##mirrorchallenge ##GimmeLove ##fyp ##waitforit♬ HYPE UP – Vasili Stefanopoulos

Een foto in de lucht

Een foto waarin het model in de lucht zweeft trekt onmiddellijk de aandacht. Velen denken dat het moeilijk is om zo’n foto te nemen, maar dat is het niet. Wat heb je nodig? Een camera natuurlijk, ook een tripod is handig, want je moet twee foto’s nemen vanop exact dezelfde plaats. Met een tripod is dat geen enkel probleem. Vergeet ook geen kruk of stoeltje mee te nemen. Maak eerst een foto zonder het model, deze heb je later nodig om het eindresultaat te creëren. Daarna neemt je model plaats op een stoeltje en poseert hij/zij alsof die in de lucht zweeft. Zodra je het perfecte shot hebt, kan je de twee foto’s in een programma als Photoshop overlappen. Nog een tip: neem geen foto in de zon, kies voor een bewolkte dag of een plaats met gelijke lichtverdeling. Je wil niet dat de schaduw van de stoel te zien is in de foto. Probeer het zeker eens uit! Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat.

@alex.stempWe took photos for ##valentinesday with a little twist. @notsophiamary ##photographytricks ##photography101♬ Closer (feat. Halsey) – The Chainsmokers


Met deze 4 hacks creëer je unieke foto’s die je Instagram of andere sociale media kanalen een boost geven. Na het posten zullen de likes en comments al snel volgen.

Previous ArticleNext Article
Inspiratie ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *