De beste tips om geld te verdienen voor je TikTok-portemonnee 0

Geld verdienen met TikTok-portemonnee

Geld verdienen via social media wordt steeds populairder. Facebook en Instagram betalen influencers natuurlijk al jaren. TikTok kon zeker niet achterblijven. Vooral omdat het net zo’n bekende app is als de andere twee social media kanalen. Maar, hoe verdien je nou geld met TikTok? De beste tips om geld te verdienen met jouw TikTok-account zetten we hieronder op een rijtje.

Het draait allemaal om de volgers

Laten we voorop stellen dat geld verdienen met TikTok een aardige klus is. Het is voornamelijk belangrijk dat je veel volgers hebt. Niemand gaat jou betalen of sponsoren als je maar 100 volgers hebt. Ze zullen dan automatisch kiezen voor iemand met 50 duizend volgers, wat uiteraard ook heel logisch is. Mocht je via TikTok geld willen gaan verdienen, moet je toch wel zorgen dat je minimaal 1.000 volgers hebt. Dit is ook meteen het aantal volgers, vanaf waar TikTok je gaat betalen voor livestreams. De enige eis is wel dat jouw publiek geld doneert tijdens de live. Denk daarom goed na over wat je wil bereiken met zo’n livestream. Heb een doel, want anders raak je kijkers kwijt, gaat niemand doneren en verdien je er geen geld aan. Zonde van je tijd natuurlijk. 

Zo krijg je volgers

Als het allemaal om de volgers draait, wil je natuurlijk ook weten hoe je die kunt krijgen. Ten eerste gaat er heel veel tijd inzitten, want volgers komen niet uit de lucht vallen. Als je een beetje volgers begint op te bouwen is het belangrijk om je vast te houden aan bepaalde soort video’s. Richt jij je bijvoorbeeld op dag vlogs uit je leven? Of ben je iemand die graag shoplogs en beautytips deelt? Allebei is prima en je kunt het een en ander ook best met elkaar combineren. Zorg er alleen voor dat er niet regelmatig een uitschieter voorbij komt. Als je als dag vlogger opeens een video maakt over het spelen van games, heb je een grote kans dat volgers je gaan ontvolgen. Naast dezelfde soort video’s is het ook belangrijk om regelmatig te uploaden. Zorg dat er een structuur in zit. Wat dat betreft werkt het eigenlijk net zoals het behouden van abonnees op YouTube. 

Zorg voor samenwerkingen

Een echte influencer gaat natuurlijk samenwerkingen aan. Dat zie je al jaren veel gebeuren op Youtube en Instagram. Op TikTok is het ook razend populair. Daarvoor heb je dus wel weer genoeg volgers nodig, maar ook interactie. Een merk moet er de meerwaarde van inzien om met jou samen te werken. Bedenk daarom ook goed hoe je jezelf wil neerzetten op TikTok. Als je voornamelijk grappige content wil plaatsen, heb je wellicht minder kans op een samenwerking met een beautymerk, dan wanneer je alleen maar content plaatst over beauty en kleding. De filmpjes die je plaatst trekken namelijk een bepaalde doelgroep aan. De doelgroep die je aanspreekt moet uiteraard wel passen bij het merk waar je een samenwerking mee wil. In ieder geval is dit wel een goede bron van inkomsten en misschien wel de makkelijkste manier om geld te verdienen met TikTok. De beste influencers op TikTok krijgen namelijk tot wel 150 duizend euro bepaald voor zo’n opdracht. Al doe je dit eenmalig, dan is het alsnog goed verdienen. Vergis je er alleen niet in hoeveel tijd zoiets in beslag kan nemen. Je moet er allereerst tijd insteken om zo’n groot bereik te krijgen en zo’n filmpje voor een campagne is ook niet in een paar seconde geschoten. Denk eraan dat zo’n filmpje meerdere keren goedgekeurd moet worden en dat je soms tientallen filmpjes moet maken, voordat het goedgekeurd wordt. 

Het is altijd verstandiger om meerdere social media kanalen er naast te hebben, waar je inkomsten uit genereert. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een podcast. De promotie kun je dan via TikTok laten lopen, door steeds een klein stuk te posten.

Previous ArticleNext Article
Uitdagingen ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *