De fitness trends die écht werken 0

loopband

TikTok is hét platform waar je de meest uiteennlopende content vindt, van singer-songwriter tiktokkers die in no time de muziekwereld overnemen, tot hoe jij de lekkerste Aziatische gerechtjes maakt. Naast veel entertainment kom je er ook educatieve filmpjes tegen, fitness video’s scoren erg hoog. De soorten trends variëren tussen beginners, de echte fanatiekelingen en alles wat er tussenin valt. Het fijne aan deze tips en tricks? Ze werken nog écht ook! 

12-3-30 methode 

Deze fitness trick ging viral overnight. Het is een stuk eenvoudiger dan het klinkt. De workout van Lauren Giraldo is effectief voor gewichtsverlies en helpt ook met het opbouwen van spieren en kracht in je onderlichaam. De hardloopband wordt je beste vriend! In deze workout wordt het rennen vervangen door helling lopen. Deze training is ook super fijn voor de mensen die zich nog wat onwennig in de gym voelen. Het is geen intimiderende oefening, voor iedereen haalbaar en je voelt je na het lopen een stuk zelfverzekerder. 

Alles wat je hiervoor moet doen is je loopband op de juiste manier instellen, met een helling van 12%, de snelheid op 3 mph – wat omgerekend 4.8 km per uur is – en de timer op 30 minuten. Wat je niet moet vergeten en altijd moet doen is je warm up en cool down. Je lichaam kan hierdoor beter omschakelen van rust naar inspanning en weer andersom. Zo herstelt je lichaam na een workout ook beter.

@zoemiyoko @laurengiraldo #12330 #laurengiraldo #treadmillchallenge #treadmillworkout ♬ I Can’t Stop (Ekali Tribute) – Flux Pavilion

StairMaster 25-7-2 workout 

De StairMaster 25-7-2 workout is dé oefening die 12-3-30 gaat overnemen. De training richt zich op 25 minuten op de StairMaster met een intensiteit van niveau 7 en dit 2 keer per week. Om het beste resultaat te krijgen, mag je het apparaat niet met je handen vasthouden. Hoewel het de bedoeling was om een ‘ab-truc’ te creëren, doet deze oefening veel meer dan alleen het opbouwen van spierkracht in je onderlichaam.Het zorgt ook voor meer stabiliteit en balans in je lichaam. Met deze workout heb je een mix van cardio en kracht, een win-win workout dus! 

@shutupcamilla They key to abs always #absworkout #abs #gymmotivation #workoutplan #workoutroutine ♬ Believe Me – Navos

Weighted hula hoop

Je herinnert je de hula hoops vast nog wel van de tijd dat je zelf als kind buiten speelde. In 2021 ging de weighted hula hoop trend viral, maar in 2022 is het nog steeds een populair workout attribuut. Het verbrandt calorieën en versterkt je kern- en rugspieren. Uit een kleine studie bleek ook dat het zorgt voor een smallere taille-omtrek en wie wil dat nou niet? Dit is ook een leuke activiteit om in de natuur te doen. Ga samen met een vriendin naar buiten en neem jullie hula hoops mee. Niks beter dan samen in de zon een workout doen!

@karinareyl #weightlossprogress #weightlossjourney #DontSpillChallenge #motivation #weightedhulahoop #hulahooping #fitness ♬ Wipe Out – The Surfaris

Previous ArticleNext Article
Trends ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *