Dit is wat je moet weten als jij een vuurkorf in je tuin wilt 0

Vuurkorf in je Tuin

Als je bij deze blog beland bent, is de kans groot dat je een vuurkorf hebt of wilt aanschaffen. Een vuurkorf brengt veel gezelligheid met zich mee. Een heerlijke avond met vrienden en familie rond de korf, de geur en de sfeer, wie wilt dat nou niet? In deze blog vertellen we je meer over vuurkorven en de veiligheid ervan.

Dit is waar je rekening mee moet houden als je vuur stookt in de tuin

Vuur stoken in je tuin is natuurlijk gewoon toegestaan, er zijn echter wel enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is het algemeen bekend dat er van vuur rook afkomt, omwonende zouden hier last van kunnen hebben. Ze vinden het misschien stinken of kunnen zelfs last krijgen van de luchtwegen. Om dus te zorgen dat er zo min mogelijk rook van het vuur afkomt kun je rekening houden met de volgende dingen.

Gebruik het juiste hout

Er bestaan veel soorten hout, maar je mag niet zomaar elke houtsoort gebruiken om thuis vuur van te maken. Allereerst moet het hout schoon zijn, dat betekent dat er geen lijm, verf of beits op mag zitten. Daarnaast mag je ook geen geïmpregneerd hout gebruiken. We raden daarom aan om je hout gewoon bij een bouwmarkt of tuincentrum te halen.

Papier en karton

Vaak zijn mensen geneigd om karton en papier te gebruiken om het vuur aan te krijgen of om het überhaupt op het vuur te gooien. Ook dit is verboden omdat papier en karton zorgen voor veel rook en vliegas.

Kies het juiste moment om te stoken

Je kunt maar beter niet elk willekeurig moment de vuurkorf tuin aanzetten, want wanneer het bijvoorbeeld mistig of windstil is kun je de vuurkorf beter uitlaten. Wanneer het windstil of juist mistig is blijft de rook van het vuur namelijk hangen en dat is niet fijn. Wil je weten of je de vuurkorf aan kan maken? Kijk dan eerst goed naar de weerberichten en oordeel zelf of het verstandig is.

Previous ArticleNext Article
Inspiratie ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *