Mijn favoriete functionaliteiten van TikTok op een rij! 0

TikTok op je Smartphone

TikTok is een van de populairste applicaties van dit moment. Het is een social media platform waarbij je allerlei verschillende soorten video’s en filmpjes kunt vinden. Het meest geliefd zijn de muziekfilmpjes waarop je mee kunt zingen of een dansje kunt doen. Veel bekende acteurs en zangers zijn zichtbaar op de app, maar je kunt ook naar filmpjes van je vrienden kijken en natuurlijk zelf video’s maken.

Ben je nieuw op de TikTok app of kun je simpelweg wel wat tips gebruiken om deze applicatie optimaal te gebruiken? Wij zetten hier de top tien favoriete en meest gebruikte functionaliteiten van TikTok voor je op een rij. Gaat de uitleg je nog steeds wat te snel? Sla deze pagina dan op tussen je favorieten zodat je dit overzicht er altijd opnieuw bij kunt pakken wanneer je wilt! Doe je voordeel met deze tips zodat je volop kunt genieten van je favoriete app.

Beheer je profiel

Allereerst maak je een eigen profiel aan op TikTok. Via het menu ‘mij’ in de menubalk kun je diverse dingen op je profielpagina aanpassen. Kies bijvoorbeeld een leuke profielfoto of maak er direct een aan. Kies of verander je gebruikersnaam en bedenk een vlotte tekst over jezelf of je pagina. Deze gegevens kun je altijd weer aanpassen. 

Zelf video’s maken met timer

Klaar met je profiel? Dan is het tijd om zelf filmpjes te maken! Bedenk wat je wilt gaan doen, zet je mobiel op een strategische positie en schakel de timer in. Zo kun jij klaarstaan voor je dansje voordat de video start. Wel zo handig toch?

Filmpjes opslaan voor later

Op je TikTok feed zie je een overzicht van heel veel video’s. Kun je nu niet alles bekijken wat je wilt? Sla de video’s dan offline op zodat je ook zonder internet kunt genieten. Klik op het filmpje dat je wilt opslaan en kies voor ‘video opslaan’. Let wel, niet alle fimpjes kunnen offline opgeslagen worden. 

Kies wie of wat je wilt volgen

Net als bij andere sociale media kun je zelf kiezen wie je volgt. Ook kun je hashtags volgen, dit kun je doen door te zoeken naar jouw hashtag en deze toe te voegen aan je favorieten.

Filmpjes zoeken

Ben je op zoek naar nieuwe content? Zoek gemakkelijk nieuwe video’s door in het TikTok menu te kiezen voor ‘ ontdekken’. Of zoek naar nieuwe hashtags die je aanspreken.

Beheer je Inbox

Naast de video’s, heb je ook de beschikking over een mailbox. Hierin volg je de activiteit op jouw gedeelde video’s en de berichten die je naar andere gebruikers hebt gestuurd. De Inbox vind je via het envelopicoon. 

Heb je zin in interactie?

Wil je niet alleen filmpjes kijken maar ook wat interactie? Zoek een video en reageer of like deze door erop te klikken. Daarnaast kun je privéberichten sturen naar vrienden. En je kunt natuurlijk communiceren met je eigen volgers!

Zuinig met je internetbundel

Ben je dol op besparen? Vergeet dan niet dat het kijken van video’s op je mobiel veel data kost. Verbind daarom altijd met Wi-Fi of sla filmpjes op zoals onder punt 3, zodat je ze ook zonder internet terug kunt kijken.

Denk aan je privacy

Bedenk vooraf welke informatie je wel en niet met andere gebruikers wilt delen. Hier heb je op TikTok allerlei instellingen voor. Zet je account bijvoorbeeld op privé via het menu ‘Privacy en veiligheid’.

Tijd voor iets anders?

TikTok is een leuk tijdverdrijf, maar voor je het weet ben je uren verder. Wil je je gebruik beperken? Stel dan tijdsbeheer in via het menu ‘Digitaal welzijn’ en kies je tijdslimiet. 

Wij wensen je veel gebruiksplezier met deze tips!

Previous ArticleNext Article
Mijn favoriete ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *