Wat zijn de beste TikTok trends van 2022? 0

TikTok dans

TikTok is niet meer weg te denken als social media platform. De app heeft eerder al zijn intrede gedaan. Toen was het alleen niet zo’n succes als dat het nu is. Het platform is gebruiksvriendelijk en spreekt een brede doelgroep aan. Het algoritme is ook perfect ingesteld, dat wanneer jij een bepaalde video leuk vindt, dit soort content continu verschijnt op jouw pagina. Maar, wat zijn nou de populaire trends in 2022? We praten je bij in dit artikel.

De TikTok dansjes

Dansen is op TikTok heel populair. Als je eindelijk meedoet aan een bepaalde dans, dan verschijnen er weer 3 nieuwe op je pagina. De TikTok dansjes kenmerken zich vaak doordat ze gemakkelijk zijn om aan te leren. Zo blijven ze leuk voor jong en oud. Veel TikTokkers zul je zien dansen met hun vrienden of vriendinnen, maar er zijn ook steeds meer accounts die de dansjes opnemen met hun ouders of opa en oma. Dit is dus mogelijk, omdat de dansjes makkelijk in elkaar zitten. Daarnaast duren ze ook maar kort, omdat je maar een bepaalde tijd kunt opnemen. Dat maakt het platform ook zo toegankelijk. 

Het delen van recepten

Op TikTok verschijnen ook heel veel kookvideo’s. Dit kunnen video’s zijn waar je inspiratie uit kunt halen voor het avondeten. Echter, er worden ook ontzettend veel video’s gedeeld over afvallen. Zo gaan er veel recepten TikTok rond, waarmee mensen zijn afgevallen. Ook hier kun je dus inspiratie uithalen. Het zijn meestal gezonde varianten van recepten. Zo zie je dat je al veel gezonder kunt eten door een paar ingrediënten te veranderen. TikTok inspireert anderen en zo kunnen we er allemaal ons voordeel uithalen. 

Van shoplogs tot outfit inspiratie

Een shoplog is een video waarin mensen laten zien wat ze hebben gekocht tijdens het shoppen. Vaak laten ze dan ook beelden zien waar ze de nieuwe outfits op aan hebben. Het is een trend om dan aan hun volgers te vragen welke items ze moeten houden. Zo creëer je veel meer interactie met het publiek. Volgers voelen zich dan ook meer gezien en gehoord en dat is de kracht van dit soort video’s. 

Er wordt ook veel outfit inspiratie gedeeld op TikTok. Zo delen veel bekende TikTokkers regelmatig hun outfits met alle merken erbij. Dit zorgt ervoor dat de volgers ook naar die winkels gaan om hetzelfde topje of jurkje te kopen. Ze maken dan eigenlijk gratis reclame voor die merken. Al worden ze natuurlijk voor vele samenwerkingen weer wel betaald. Als ze items van Na-kd laten zien, is dit 9 van de 10 keer gesponsord. Ze krijgen dan betaald door het laten zien van de items in hun video’s. Er worden dan linkjes naar de producten toegevoegd, om het makkelijker te maken voor het publiek. 

Het platform voor tips

Naast al deze leuke video’s worden er ook ontzettend veel tips gedeeld op TikTok. Zo zie je regelmatig tips voorbij komen over het schoonmaken van jouw huis. De tips lopen erg uiteen. Zo deelt de ene persoon tips over het stijlen van jouw outfit, terwijl de ander de nieuwste woonaccessoires van de IKEA deelt. TikTok is echt het platform geworden waar iedereen zijn tips en tricks kan delen. Van beauty en mode hacks tot opruim tricks. Hoe bevredigend zijn ook die TikToks waarbij mensen hun kasten opnieuw ordenen. Je ziet vaak veel video’s voorbij komen waar de kruidenpotjes worden geordend. Ook het inruimen van de koelkasten is een populair thema. Er zijn altijd wel producten die je in die video’s voorbij ziet komen die handig zijn. Op die manier delen zij hun tips en wil jij het weer aanschaffen. 

Zie je nou meer TikTok trends voorbij komen? Vergeet dan niet om onze website nl.tiktok.be te taggen! 

Previous ArticleNext Article
Trends ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *