Wil je meer volgers op TikTok? Zo doe je dat 0

tiktok dans

Wil jij graag ‘TikTok-famous’ worden, maar weet je niet hoe? Er zitten miljoenen gebruikers op deze populaire app en dat maakt het niet makkelijk om hun aandacht te trekken. Niet iedereen verschijnt zomaar op de ‘for you page’. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om je aantal volgers omhoog te krikken. 

Consistentie is key

Net zoals op elk social media platform, is regelmaat belangrijk. Post op vaste dagen en tijdstippen. Deze planning zal je op lange termijn helpen meer volgers te krijgen en het is overzichtelijk voor jou. Probeer om zoveel mogelijk TikToks online te zetten, ook als je account nog niet zo populair is. Elke dag een video plaatsen klinkt misschien wat overbodig, maar op TikTok kan je nooit te veel content plaatsen. Vergeet niet dat je planning ook realistisch moet zijn, want je moet natuurlijk ook de tijd hebben om al die video’s te maken. Zorg wel dat de kwaliteit ervan hoog is, niemand wil TikToks voorbij zien komen die wazig zijn. Investeer dus in een goede camera of koop enkele ringlichten. Zo zal de belichting in je TikToks altijd goed zijn.

Outside the box denkenbrainstorm

Op TikTok kan daadwerkelijk alles, wees dus niet bang om outside the box te denken. De gekste ideeën kunnen een trend worden en ervoor zorgen dat je viraal gaat. Schrijf zelf enkele leuke ideetjes op of hou een brainstormsessie met je vrienden. Wedden dat je leuke TikToks zal bedenken?

Doe mee met trends

Het is goed om uniek en creatief te zijn, maar om meer volgers aan te trekken, moet je ook meedoen aan de laatste trends. Soms gaan trends snel viraal, maar doven ze ook snel uit. Daarom is het belangrijk om snel trends te herkennen. Volg een aantal gebruikers met ongeveer dezelfde content als jij. Zo kan je populaire challenges onmiddellijk herkennen en ook profiteren van de belangstelling. Door een kleine twist te geven aan de trend of er een variant van te bedenken, kan je ook aan populariteit winnen. 

Vind jouw nichekoken tiktok

Het is niet makkelijk je te onderscheiden van de miljoenen andere gebruikers. Daarom is het belangrijk om een niche te vinden die bij je past. Dans, humor, sport, mode, beauty, koken, … Er zijn talloze categorieën, je zal er dus zeker eentje vinden die bij je persoonlijkheid past. Eens je deze gevonden hebt, is het makkelijker om de juiste doelgroep aan te spreken en zo meer volgers te krijgen. 

Netwerken is belangrijk

Ga op zoek naar accounts met dezelfde interesses en probeer contact met hen te zoeken. Like, comment op hun video’s of stuur ze eens een berichtje. Wie weet zijn ze ook wel op zoek naar iemand om samen TikToks mee te maken. Door af en toe te verschijnen in iemand anders zijn video’s, leren nieuwe gebruikers jou kennen. Zo kan je steeds nieuwe volgers verzamelen. 

Probeer deze tips zeker eens uit en misschien word jij wel dé nieuwe TikTok-ster.

Previous ArticleNext Article
Inspiratie, Nieuws ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *